Serial Cup 2020

Trzyosobowym składem walczyliśmy z pięcioosobowymi teamami na Serial Cup 2020. Po czterech taskach (3 na Kobali, 1 na Lijaku) zakończyliśmy o włos od drużynowego podium. Ale za to indywidualnie Asia zajęła 2. miejsce wśród kobiet, a ja 3. w generalce.

Ciekawostka – wygrałem konkurs na najlepszą fotografię zawodów:

serial cups kuba 2011 2020

Organizator użył formuły TBS (Time Based Scoring), co jest coraz częstszą praktyką, zwłaszcza w Słowenii. Pełne wyniki końcowe:

# Name Nat Glider Total time Gap
1 Rok Lotrič M SLO Ozone – Delta 3 7:25:50
2 Lorant Falucskai M HUN Flow Paragliders – Fusion 7:56:52 +00:31:02
3 Kuba Sto M POL 777 – Queen 2 8:16:15 +00:50:25
4 Peter Simonics M HUN BGD – Cure 2 8:21:28 +00:55:38
5 Andy Smart M GBR BGD – Cure 2 8:34:37 +01:08:47
6 Peter Kocjan M SLO PHI Allegro 9:09:12 +01:43:22
7 Olivier Beytrison M SUI Flow Paragliders – Fusion 9:16:47 +01:50:57
8 Rok Kaver M SLO 777 – Queen2 9:19:19 +01:53:29
9 Katalin Juhasz F HUN Flow Paragliders – Fusion 9:27:49 +02:01:59
9 Zsolt Ero M HUN Triple seven – Queen 2 9:27:49 +02:01:59
11 Aleš Žumer M SLO PHI – Allegro 9:32:39 +02:06:49
12 Sergey Lukashevich M RUS Niviuk – Artik-4 9:32:57 +02:07:07
13 Farkas László M HUN Ikuma 2 – Niviuk 9:35:36 +02:09:46
14 Robert Sörös M HUN BGD – Cure 9:36:37 +02:10:47
15 Joanna Kocot F POL Ozone Alpina 3 9:46:28 +02:20:38
16 Tomaž Bavdaž M SLO BGD – Cure 2 9:49:59 +02:24:09
17 János Gaskó M HUN BGD – Cure 2 10:03:19 +02:37:29
18 Antanas Jakucevičius M LTU Ozone Delta 3 10:07:40 +02:41:50
19 Mitja Jug M SLO Ozone – Delta 4 10:13:02 +02:47:12
20 Artur Frankowski M POL Advance – Iota 2 10:25:22 +02:59:32
21 Matjaž Skrinjer M SLO 777 Queen 2 10:28:57 +03:03:07
22 Marko Kejžar M SLO Ozone – Delta 4 10:33:27 +03:07:37
23 Dušan Durkovič M SLO Flow Paragliders – Fusion 10:33:46 +03:07:56
24 Magdalena Janaway F GBR Ozone – Swift 5 XS 10:35:18 +03:09:28
25 Szilard Forgo M HUN Skywalk Cayenne 6 10:38:20 +03:12:30
26 Sergey Popov M SUI Advance – Iota 2 10:39:39 +03:13:49
27 Marek Jánošík M SVK UP Paragliders – Trango X-Race 10:43:06 +03:17:16
28 Waldemar Janiszewski M POL BGD – Cure 2 10:45:32 +03:19:42
29 Michele Miegge M ITA Ozone – Alpina 3 S 10:48:59 +03:23:09
30 Krzysztof Maciejczuk M POL UP – Summit XC4 10:50:06 +03:24:16
31 Dominik Kapica M POL Flow Fusion 10:52:12 +03:26:22
32 Bence Halász M HUN BGD Cure 10:56:24 +03:30:34
33 Alexey Boldyrev M RUS BDG CURE 10:58:11 +03:32:21
34 Wojciech Kocot M POL PHI Maestro 11:01:16 +03:35:26
35 Dmitry Kalita M EST UP – Trango X-Race 11:11:25 +03:45:35
36 Tomáš Szépe M HUN Ozone – Alpina 2 SM 11:12:18 +03:46:28
37 Przemyslaw Czerwinski M POL Nova – Mentor 6 11:19:26 +03:53:36
38 Abel Varga M HUN PHI – Allegro 11:23:49 +03:57:59
39 Marek Krolikowski M POL Ozone – Swift 5L 11:33:37 +04:07:47
40 Gabrieli Richárd M HUN Skywalk Cayenne 6 11:35:27 +04:09:37
41 Tibor Skorka M HUN GIN Glider – Explorer 11:39:48 +04:13:58
42 Grzegorz Fiema M POL PHI – Allegro 11:41:17 +04:15:27
43 Diana Žgela F CRO BGD – Punk 11:45:56 +04:20:06
44 Matej Jarm M SLO Skywalk Chili 4 11:57:35 +04:31:45
45 Joel Bonvin M SUI Advance – Sigma 10 25 12:03:01 +04:37:11
46 Marek Dmochowski M POL Triple Seven Gliders – Rook 2 12:03:56 +04:38:06
47 József Szabó M HUN Tripe Seven – Rook 3 12:04:49 +04:38:59
48 Dosa Laszlo M HUN Ozone – Swift 5 12:05:40 +04:39:50
49 Arkadiusz Slusarczyk M POL BGD – BGD Cure 12:10:15 +04:44:25
50 Thomas Milko M BRA Gin – Camino 12:16:38 +04:50:48
51 Simon Rant M SLO Nova – Mentor 5 12:18:33 +04:52:43
52 Ines Ivanuša F CRO PHI – Tenor 12:22:22 +04:56:32
53 Martin Dallos M HUN 777 Queen 2 12:26:06 +05:00:16
54 Veronika Štampfl F SLO Nova – Ion 6 12:26:27 +05:00:37
55 Mindaugas Markaitis M LTU Axis Venus SC 12:29:34 +05:03:44
56 Karl Mauracher M AUT Ozone – Alpina 3 12:33:34 +05:07:44
57 Brigitta Gyocsi F HUN Ozone – Alpina2 12:39:37 +05:13:47
58 Romana Schubertova F SVK UP Paragliders – Trango XC3 12:43:22 +05:17:32
59 Ireneusz Wasilewski M POL PHI – Maestro 12:46:28 +05:20:38
60 Szabolcs Koteles M SVK MAC PARA – Elan 2 12:48:07 +05:22:17
61 Barna János Róbert M HUN Axis Vega 5 12:51:52 +05:26:02
62 Andras Herceg M HUN Ozone – Delta 3 ML 12:53:27 +05:27:37
63 Jernej Pogačar M SLO Bruce Goldsmith Design – BGD PUNK 13:00:39 +05:34:49
64 Daniel Abel M HUN Skywalk – Skywalk Chili 4 13:01:20 +05:35:30
65 Grzegorz Krzyśka M POL Niviuk – Artik 5 13:02:15 +05:36:25
66 Adrian Orlowski M POL Ozone – Rush 5 13:02:50 +05:37:00
67 Catherine Bartholdi F SUI Ozone – Alpina 3 S 13:07:09 +05:41:19
68 Michał Graboś M POL Ozone – Alpina 3 13:08:21 +05:42:31
69 Brett Janaway M GBR BGD – Cure 2 13:12:13 +05:46:23
70 Daniel Martonicz M HUN Skywalk Chili 4 13:17:40 +05:51:50
71 Balazs Vertes M HUN Skywalk Cayenne 6 13:17:48 +05:51:58
72 Stojan Kranjc M SLO 777 Gliders – Queen 2 13:22:45 +05:56:55
73 Anne Jan Roeleveld M NED Swing Helios RS S 13:30:14 +06:04:24
74 Peter Bobvos M HUN PHI Maestro 13:38:51 +06:13:01
75 Audrius Petkūnas M LTU GIN Glider – Bonanza 2 13:53:02 +06:27:12
76 Rainer Dieterle M GER Ozone – Geo5 ML 13:59:22 +06:33:32
77 Toni Pljakoski M SLO Ozone Delta 4 14:06:14 +06:40:24
78 Horst Orasch M AUT Ozone Alpina 2 14:06:48 +06:40:58
79 Miha Knific M SLO PHI – Maestro 14:35:23 +07:09:33
80 Kather Josef M GER u turn – vision 14:42:16 +07:16:26
81 Kalivoda Árpád M HUN Nova – Ion 5 14:45:09 +07:19:19
82 Jacek Zakrzewski M POL PHI – PHI Maestro 14:50:59 +07:25:09
83 Miklos Konczol M HUN Gin – Bonanza 2 15:17:45 +07:51:55
84 Robby Loeltgen M GER Ozone – Geo5 ML 15:28:41 +08:02:51
85 Mark Towse M GBR Ozone Buzz Z5 15:31:32 +08:05:42
86 Fiam Péter M HUN – BGD Cure 15:46:27 +08:20:37

PKN ORLEN Partnerem Strategicznym Żywiec Air Team

Prawdziwy fotograf latał na szczęście z nami. Galeria fotek Wojtka Kocota i Kasi Bugaj:

Zobacz też: